Opdrachten

 Op basis van mijn kennis, ervaring en expertise heb ik sinds 2007 tal van opdrachten als zelfstandig professional uitgevoerd. Zoekt u een ervaren manager voor uw interim- en verandervraagstukken?
Lees dan hier de de door mij uitgevoerde projecten
en aanbevelingen van mijn opdrachtgevers.

– Fenna Bolhuis –

Opdrachten

Op basis van mijn kennis, ervaring en expertise heb ik sinds 2007 tal van opdrachten als zelfstandig professional uitgevoerd. Zoekt u een ervaren manager voor uw interim- en verandervraagstukken? Lees dan hier over de door mij uitgevoerde projecten en aanbevelingen van mijn opdrachtgevers.

– Fenna Bolhuis –

Opdrachten

Interim management

Locatiemanager Dag- en Nachtopvang (OGGZ)
Leger des Heils, Amsterdam

Manager ADL-assistentie
Fokus,  Pijnacker en Barendrecht

Manager Geestelijke Gezondheidszorg
Cordaan GGZ, Amsterdam.

Manager Algemene Zaken, Acute Psychiatrie
GGZ Rivierduinen, Alphen a/d Rijn.

Manager Gehandicaptenzorg
Amsta Karaad, Amsterdam

Locatiemanager Zorgvilla
Ontzorgdwonen Groep, Wassenaar

Manager Revalidatie
Het Spectrum, Dordrecht

Hoofd Wonen en Zorg  
Swinhove Groep, diverse locaties

Teammanager Jeugd / Jongvolwassen GGZ.
Anton Constance, Den Haag

Leidinggevende Psychogeriatrie
HWW zorg, Den Haag

Clusterleidinggevende Verpleeghuis.
Alrijne Zorggroep, Alphen a/d Rijn en Leiderdorp

Wijkmanager V&V.
Thuiszorg Rotterdam

Verandertrajecten

Projectmanager, Wijkgerichte Psychiatrie
GGZ Rivierduinen

Projectleider Dag en Nachtopvang Intensief (OGGZ)
Leger des Heils, Amsterdam

Coach & Scanner Waardigheid & Trots op Locatie
Vilans, diverse regio’s

Projectmanager Langdurige GGZ
Leger des Heils, Amsterdam

Procesbegeleider Basis GGZ 
Indigo, Parnassia Groep

Transitiecoördinator Ketenzorg Dementie
Regio’s ‘s-Hertogenbosch en Oss, Uden, Veghel e.o. 

Procesbegeleider Herinrichting
 Verpleeghuis.
 Alrijne Zorggroep, Leiderdorp

Procesbegeleider herstructurering 
Swinhove Groep, Zwijndrecht

Adviseur Kleinschalig Wonen
Swinhove Groep, Zwijndrecht.

Procesbegeleider Kwaliteit 
Careyn, Utrecht

Aanbevelingen

{

Scanner Waardigheid & Trots
op Locatie

Villans, diverse regio’s

“De betrokken teamleden en ikzelf hebben jullie als scanners bijzonder prettig en toegankelijk ervaren.
We vonden het fijn om op deze wijze te worden meegenomen en te worden gespiegeld in onze werkzaamheden.”.

 

{

Procesbegeleider Basis GGZ

Indigo, Parnassia groep

Ruud Marijs

“Fenna heeft voor Indigo twee opdrachten op professionele wijze uitgevoerd. Ze kreeg snel inzicht in de complexe Eerstelijns- en GGZ financiering en is onderscheidend door een goede mix van contact maken, informatie bieden en het zorgvuldig ‘verkopen’ van de dienstverlening. Fenna houdt vast bij niet concrete beloftes en schakelt terug bij twijfel of vragen. De rapportages waren gedegen en het overleg met mij als opdrachtgever verliep zeer prettig”.

 

{

Procesbegeleider Herinrichting Verpleeghuis

Alrijne Zorggroep Leiderdorp

Gertie van Meijel

“Als projectleider schakelt Fenna goed tussen strategische, tactische en operationele zaken. Zij houdt het overzicht en weet waar ze naar toe werkt. Fenna kan meebewegen met weerstanden en weet draagvlak te creëren voor de organisatieverandering. Mede door haar inzet zijn er éénpersoonskamers gerealiseerd en is er een unieke samenwerking tussen ziekenhuis en verpleeghuis op het gebied van neurologische revalidatie gerealiseerd”.

 

{

Projectleider
ZW Haaglanden

ZW Haaglanden

Rick ter Steege

“Met het project “Werken aan Inzetbaarheid” waren we in 2008 onze tijd vooruit. Het was hard werken om organisaties mee te krijgen. Fenna heeft het project met haar persoonlijke aanpak, kunde, doorzettingsvermogen en enthousiasme toch voltooid. Bijna twee jaren was Fenna projectleider bij ZW Haaglanden. Het schrijven van een projectplan, werven en begeleiden van projectdeelnemers, geven van presentaties of workshops, beheren van de financiële middelen en afronden van het geheel. Fenna heeft laten zien dat ze alle rollen goed beheerst, een ervaren projectleider is. “

{

Thuiszorg
Rotterdam

Buis Management Advies

Astrid Buis

“Fenna heeft een duidelijke en verfrissende aanpak. Zij werkte in opdracht bij Thuiszorg Rotterdam en gaf leiding aan teams met veel (samenwerking-) problemen. Fenna zet door, zorgt voor draagvlak en werd door haar teams en onze opdrachtgever zeer gewaardeerd. Fenna communiceert zeer direct en open. Kortom een goede interim-manager.

 

{

Projectleider

Sigra

Ad van Elzakker

“Fenna is een onafhankelijk persoon die niet snel berust in situaties. Het is haar kracht dat ze zo open aangeeft wat ze denkt, ziet en wil. Ze blijft niet zitten maar gaat werken aan oplossingen. Ze heeft overtuiging en ondernemingskracht en dat maakt haar zeer geschikt als projectleider. “

{

Interim
leidinggevende

Het Spectrum, Dordrecht

Ingeborg Pellikaan

“Tijdens de coronapandemie is Fenna gestart als interim leidinggevende van de revalidatieafdeling. Zij heeft gezorgd dat, ondanks alle veranderingen en onzekerheden, er rust en duidelijkheid kwam binnen de unitteams. Daarnaast heeft ze een grote bijdrage geleverd aan de bezoekregeling voor onze cliënten, die binnen zeer korte tijd operationeel moest zijn. Het is prettig om met Fenna samen te werken en te sparren.”

{

Manager
Gehandicaptenzorg

Amsta Karaad, Amsterdam

Mark Hiddema

“Fenna heeft bij Amsta leiding gegeven aan een locatie in de Verstandelijk Gehandicaptenzorg. Binnen de locatie Overtoom, met 225 dienstverbanden, 8 woonteams en een groot dagbestedingsteam, was er crisis in het management ontstaan.
Fenna heeft zeer daadkrachtig de aansturing opgepakt, schakelde makkelijk met teams en MT en maakte zich de materie zeer snel eigen.

Ik kan Fenna als interim manager in een complexe teamsituaties zeker aanbevelen.
Door haar inzet ontstond een stabiele situatie, waardoor we daarna het cluster hebben gesplitst en twee managers weten aan te stellen”.

 

 

{

Manager Geestelijke Gezondheidszorg

Cordaan GGZ, Amsterdam

Marcel Mucek

“In onze organisatie waren twee teams sterk ontregeld. Met Fenna als interimmer kwam er in betrekkelijk korte tijd weer rust in de tent.  Fenna is een echte aanpakker; ze houdt ervan om planmatig te werk te gaan en is niet bang om duidelijk en doelbewust een richting te kiezen. Bij ons zette zij in op organisatieverbetering en een evenwichtiger teamsamenstelling, en ze heeft die doelen ruimschoots gehaald.

Fenna gaat de confrontatie aan én verbindt. Door deze mooie combinatie ontstaat er draagvlak bij de medewerkers, zelfs als het gaat om moeilijke beslissingen. Ik heb Fenna ervaren als een prettige samenwerkingspartner, die sterk is in het herstructureren van een organisatie. Wij hebben weer een solide basis waarop verder gebouwd kan worden”.

{

Hoofd
Wonen en Zorg 

Swinhove Groep, diverse locaties

Paul van Veldhuijzen

“Fenna was al interimmanager bij de Swinhove Groep toen ik daar zelf startte. De organisatie zat middenin een transitie; er werd een bezuinigingsactie uitgevoerd waarin de groepen kleinschalig wonen werden vergroot van 6 naar 9 bewoners. Cliënten en medewerkers moesten van locaties wisselen en op enkele plekken werd het management verminderd. Al met al een zeer intensieve periode. Net op het moment dat Fenna de ene opdracht had afgerond, kwam er een tijdelijke vacature op een andere locatie. Ik had Fenna al aan het werk gezien en ze was nog binnen, dus mijn keuze was niet zo moeilijk: ik vroeg haar voor een nieuwe klus. 

{

Locatiemanager 
Alrijne Zorggroep

Alrijne Zorggroep

Desiree Sollewijn Gelpke

“Fenna heeft een positieve uitstraling en is in staat gebleken medewerkers in beweging te krijgen. Daarnaast weet zij vragen en klachten van cliënten en familieleden op een zorgvuldige manier af te handelen.

Haar motto ‘een goede interim werkt zichzelf in’ heeft Fenna meer dan waar gemaakt. Ze was snel op de hoogte en wekte vertrouwen. Een gebrek aan leiding gaven ontevreden cliënten en samenwerkingsproblemen. Door het geven van aandacht, het ondersteunen van de teamcoach én het bieden van structuur ontstond er voorzichtig meer samenhang en geloof in verbeteringen.”

 

 

{

Hoofd
Wonen en Zorg 

Swinhove Groep, diverse locaties

Paul van Veldhuijzen

“Opvallend aan Fenna is hoe snel ze in staat is om het vertrouwen van medewerkers te winnen. Dat komt denk ik doordat ze de taal van de werkvloer spreekt. Ze heeft veel ervaring in de zorg, weet wat er speelt. Ze stelt doelgericht een plan van aanpak op en durft dat ook consequent te volgen. Dat zie je niet vaak in de Zorgsector.
Fenna is duidelijk. Ze geeft op een goede manier tegengas, ook bij gevoelige kwesties. Ze laat zich niet zo snel van haar stuk brengen; zelfs in de meest stressvolle situaties blijft ze rustig. Of ik haar zou aanbevelen? Ik heb zelfs al twee keer bij Fenna aangeklopt voor een nieuwe klus, maar haar agenda zat vol. Dat zegt genoeg!”

{

Teamleider

De Zonnebloem

Inez van Bezouw

“In het team – dat niet gewend was aangestuurd te worden – heeft Fenna de positie van teamleider stevig neergezet. Zowel als richtinggever, als coach en als ondersteuner. Hiermee heeft ze de weg geëffend voor de nieuwe teamleider. Bij haar vertrek had elke teamlid een POP en had zij een Teamontwikkelplan
ontworpen.”

{

Projectleider
bij SIGRA

Sigra

Erna van As

“Als collega bij de SIGRA heb ik fijn met Fenna gewerkt. Zij is in staat in korte tijd grote projecten te initiëren en te managen, ze heeft de beschikking over een groot netwerk. Omdat ze de gezondheidszorg ook in de praktijk goed kent weet ze waar ze over praat. Fenna gaat in projecten ambitieus en met lef aan het werk, haar gedrevenheid enthousiasmeerde mij en mijn collega-projectmedewerkers.”

 

 

 

Contact

Fenna Bolhuis – Organisatiekracht

+31627255136
organisatiekracht@fennabolhuis.nl